Провеждане на мобилността

Пътуване

Пътуването на бенефициентите се осъществява с организиран автобусен транспорт от гр. Севлиево, гр. Стара Загора и гр. Плевен до летище София и обратно, както и от летище Лондон Хийтроу до Плимут, Великобритания.

Осигурен е местен организиран транспорт на територията на Великобритания за провеждане на екскурзионни дейности и посещение на културно-исторически забележителности и местности през почивните дни.

Престой

Престоят на бенефициентите по проект UKTrain включва 15 нощувки на пълен пансион: 14 нощувки в английски домове с хазяи в Плимут и 1 нощувка в хотел в Лондон, Великобритания.

Настаняване

Учениците ще бъдат разделени по двама и настанени в английски домове с хазяи. Къщите са просторни и модерно обзаведени и оборудвани, на два етажа с няколко спални. Всяка от тях разполага и със самостоятелен двор. Хазяите са много гостоприемни и благоразположени. При пристигане и настаняване хазяите ще разяснят условията и изискванията си към наемателите. Задължително е спазването на установените правила и порядки в английските семейства.

Изхранване

Храната е прясно приготвена и се осигурява от английските семейства. Участниците се хранят заедно с тях сутрин и вечер, а за обяд получават сух пакет, включващ най-общо сандвич, салата, десерт, плод и вода. Това се налага, поради факта, че учениците са по работните си места и не разполагат с време да обядват другаде.

Обучение

Обучението се провежда в реални условия във фирми, опериращи в инженерния и ИКТ секторите по предварително изготвена работна програма.

Практиката в инженерния сектор е насочена към придобиването на професионални умения, знания и ноу-хау в извършване на механични, електрически инженерни услуги, проектиране, планиране и монтаж.

Обучаващите се в ИКТ сектора се въвеждат в уеб и графичен дизайн, брандинг, мобилни уеб приложения и други.

Традиционно, работното време на фирмите е от 9:00 часа сутринта до 17:00 часа от понеделник до петък. Обедната почивка може да бъде различна при отделните работодатели. Всеки от участниците ще бъде информиран за фирмата, в която ще бъде настанен на работа, поне седмица преди отпътуването си за Великобритания. Целта е всеки да се запознае с дейността и историята на компанията, да проучи условията и естеството на работа.

Екскурзионна програма

В програмата са включени организирани екскурзии с автобусен транспорт през почивните дни до Бристол и Лондон. Учениците ще бъдат придружавани от преподавателите и представители на „Европейски център за качество“.

Развлечение и отдих

В свободното си време учениците ще могат да се разхождат в централната и старата част на Плимут, в парковете и по крайбрежната ивица.

 

! Всички разходи по пътуване, настаняване, издръжка и изхранване на бенефициентите в периода на престоя им във Великобритания се финансират в рамките на проекта.